Loading...

Groene stroom Santpoort Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van reine, stabiele bronnen als wind, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Door middel van de duurzame energie checker kun je snel alle groene energieleveranciers in Santpoort vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Santpoort en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Santpoort

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Santpoort vergelijken (september 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap bekijk je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Santpoort vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: prijzen vergelijken van Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zon, aarde, water, bio, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, kolen, aardolie (grijze energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Haaksbergen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Santpoort

Zonne-energie is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Velsen.

groene-stroom-santpoort

Een energieneutrale woning in Santpoort rond september 2022

Aan de hand van deze pagina detecteer je nuttige toelichting op groene stroom Santpoort. De vraag is, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Santpoort wint aan interesse. Dit soort huizen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De energieconsumptie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. Bijvoorbeeld “zet elektrische apparaten helemaal uit” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Evenwel, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, AWB, Atag, Vaillant of Nefit) niet meer toegestaan. De klassieke hr-ketel mag je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en kraanwater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Santpoort is kostbaar. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op kosten van energie. De aanschafprijs ligt tussen de €2800 en €6600. Dankzij de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Bergambacht afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Met name leveranciers zoals Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Engie focussen hierop. Via jullie adresgegevens spot jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Santpoort beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: het huidige levering annulerenen daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Je volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Santpoort een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die mede hierdoor switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen tref je hieronder toonaangevende energiecontracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker bekijk je snel welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Santpoort vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.