Loading...

Groene stroom Bergambacht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, zon, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene stroom checker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Bergambacht vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Bergambacht of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Bergambacht

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bergambacht vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene energie prijziger dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Bergambacht vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn afhankelijk van postcode in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het contract wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: welkomstpremie Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, water, bio, wind, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Oudemirdum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Bergambacht

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en neem zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Bergambacht.

groene-stroom-bergambacht

Een energieneutrale woning in Bergambacht rond december 2022

Via deze webpagina vergelijk je handige informatie over groene stroom Bergambacht. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bergambacht is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik reduceren bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Bijvoorbeeld “kouder douchen” en let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Alleen, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (Atag, AWB, Nefit, Intergas of Remeha) verboden. De welbekende hr-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) haalt energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Het systeem werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Bergambacht is prijzig. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Tevens verklein je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energiekosten. Het tarief ligt zo tussen de €2800 t/m €6700. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Kloetinge afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle maatschappijen. Juist leveranciers zoals Van de Bron, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken lees je meteen welke groene stroom aanbieders in Bergambacht actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: het huidige verbintenis opzeggen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jouw nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Bergambacht een stuk lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die om deze reden switchen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse pakketten ontdek je hierna toonaangevende pakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check zie je à la minute welke maatschappijen duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Bergambacht vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektra.