Loading...

Groene stroom Kloetinge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. schone, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun jij snel alle groene energieleveranciers in Kloetinge vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Kloetinge of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Kloetinge

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Kloetinge vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Middels subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Kloetinge vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per postcode in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Energieflex korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, zon, bio, aarde, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, steenkool, petroleum (vuile elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Noord-Holland vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Kloetinge

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals rioolslib. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Goes.

groene-stroom-kloetinge

Een energieneutrale woning in Kloetinge rond december 2022

Aan de hand van onze website lees je belangrijke uitleg over groene stroom Kloetinge. Maar, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kloetinge is onderwerp van gesprek. Deze woningen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Veel gehoord is “meer truien en dekens gebruiken” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van het energie-aanbieder. Alleen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Remeha, AWB, Vaillant, Intergas of Nefit) uitgefaseerd. De huidige hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw appartement en het tapwater. De installatie werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Kloetinge is kostbaar. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Daarnaast verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €4100 tot €7900. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Someren afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Specifieke bedrijven als Engie, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Greenchoice maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Kloetinge voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je bestaande levering beëindigen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Kloetinge aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We horen van veel huizeneigenaren die voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder enkele energiepakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check achterhaal je moeiteloos welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Kloetinge vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.