Loading...

Groene stroom Meppen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van reine, onuitputbare bronnen als wind, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2023. Vele malen milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Met behulp van onze groene stroom checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Meppen vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Meppen en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Meppen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Meppen vergelijken (juni 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vind je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Direct groene stroom in Meppen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom variëren per woongebied in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Innova Energie groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, wind, bio, zon, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (grijze stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Borger vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Meppen

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische materialen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-meppen

Een energieneutrale woning in Meppen rond juni 2023

Middels deze pagina vergelijk je nuttige info over groene stroom Meppen. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energielasten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Meppen zien we steeds meer. Een woning als dat verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie beperken bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. O.a. “een efficiënte douchekop kopen” en sloffen dragen in huis. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij je energieleverancier. Niettemin, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” verwarmingsketel (als Vaillant, AWB, Intergas, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) benut de energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en douchewater. De installatie heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Meppen vergt een hele investering. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Overigens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaar jij op kosten van energie. Het tarief ligt tussen de €3100 tot €6300. Mede door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Volkel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Juist maatschappijen zoals Eneco, Powerpeers, Engie, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Meppen aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: je bestaande abonnement opzeggen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Meppen aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. We horen van veel mensen die daarom overstappen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten ontdek je hierna toonaangevende energiepakketten. Let op: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check detecteer je direct welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Meppen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.