Loading...

Groene stroom Borger Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van schone, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, wind. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Met behulp van de groene stroom vergelijker kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Borger vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Borger en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Borger

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Borger vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend check je alle groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Borger vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: besparen bij MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, bio, water, zon, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, steenkool, aardgas (vuile energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Puiflijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Borger

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnestroom, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-borger

Een energieneutrale woning in Borger rond juni 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl detecteer je uitgebreide informatie over groene stroom Borger. Echter, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Borger zien we steeds meer. Zo’n huis implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Dan kun je denken aan “het gebruik van lichtdimmers” en stel je vriezer niet te koud af. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij jouw energie-aanbieder. Daartegenover, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse hr-ketel (Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit of Atag) verbannen. De huidige verwarmingsketel mag je dan enkel omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie zet dit om naar naar geschikte warmte voor de opwarming van jouw huis en kraanwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Borger kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Overigens beperk je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energielasten. De investering ligt in de range tussen de €3100 tot +/- €7800. Via de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Landhorst afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle aanbieders. Juist aanbieders zoals Pure Energie, Engie, Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Van de Bron focussen hierop. Op basis van je postcode check je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Borger actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. De beste manier: jullie bestaande pakket beëindigen en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Borger sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat klanten die hierom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen tref je onderstaand enkele energiepakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker detecteer je probleemloos welke van deze contracten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Borger vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.