Loading...

Groene stroom Saaxumhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van reine, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa, wind. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie check kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Saaxumhuizen vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Saaxumhuizen of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Saaxumhuizen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Saaxumhuizen vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene stroom kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Saaxumhuizen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom variëren per regio in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod met de beste voorwaarden. Onder andere het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: prijzen vergelijken van NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, water, zon, bodem, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, kolen, petroleum (vuile energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Gytsjerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Saaxumhuizen

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en ga voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Winsum.

groene-stroom-saaxumhuizen

Een energieneutrale woning in Saaxumhuizen rond december 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je belangrijke info over groene stroom Saaxumhuizen. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Saaxumhuizen wordt steeds populairder. Een huis als dit bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De energieconsumptie stabiliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van je energieleverancier. Niettemin, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke hr-ketel (Remeha, AWB, Atag, Nefit of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie huis en het tapwater. Deze setup heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Saaxumhuizen is prijzig. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Tevens verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op kosten van energie. De kostprijs ligt zo tussen de €3400 t/m €7000. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Bentveld afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist bedrijven als Powerpeers, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Qurrent, Eneco bieden deze service. Door je postcode in te vullen lees je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Saaxumhuizen aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: het actuele verbintenis beëindigen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Saaxumhuizen sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat mensen die om deze reden oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen vind je in het overzicht hieronder de meest populaire contracten. Let op: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check detecteer je ogenblikkelijk welke maatschappijen “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Saaxumhuizen vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.