Loading...

Groene stroom Grubbenvorst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals wind, waterkracht, bodemwarmte, zon, biomassa. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Met behulp van onze groene energie check kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Grubbenvorst vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Grubbenvorst of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Grubbenvorst

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Grubbenvorst vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Probleemloos groene stroom in Grubbenvorst vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, biomassa, waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, petroleum, steenkool (vuile stroom). De verbranding van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een beter milieu? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Vogelenzang vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Grubbenvorst

Onze zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar energie van de zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische materialen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Horst aan de Maas.

groene-stroom-grubbenvorst

Een energieneutrale woning in Grubbenvorst rond juni 2024

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl vind je handige uitleg over groene stroom Grubbenvorst. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Grubbenvorst wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op je verbruik. Voorbeelden zijn “let op het energielabel” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij een maatschappij. Maar, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse verwarmingsketel (als Remeha, Atag, Intergas, Nefit of AWB) niet langer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verwerkt dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie woning en kraanwater. Het systeem heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Grubbenvorst kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Tevens beperk je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs schommelt tussen €4000 tot +/- €7800. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Oude-Tonge afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle leveranciers. Vooral organisaties als Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Pure Energie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen spot jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Grubbenvorst beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande verbintenis beëindigen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie aanstaande leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Grubbenvorst fors lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer gezinnen die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten bekijk je hieronder toonaangevende stroomcontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker vind je gemakkelijk welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Grubbenvorst vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.