Loading...

Groene stroom Didam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieuvriendelijke, stabiele bronnen als waterkracht, wind, zon, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie checker kun je snel alle groene energieleveranciers in Didam vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Didam of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Didam

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Didam vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna check je de beste groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Via subsidies en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Probleemloos groene stroom in Didam vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod wat je interessant vindt. Selecteer direct een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: review Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, biomassa, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Siebengewald vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Didam

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Montferland.

groene-stroom-didam

Een energieneutrale woning in Didam rond juni 2024

Met deze website ontdek je nuttige info over groene stroom Didam. Echter, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Didam is onderwerp van gesprek. Een huis als dit kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. O.a. “een programmeerbare thermostaat” en niet een te grote pan gebruiken. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je maatschappij. Evengoed, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende hr-ketel (Nefit, AWB, Intergas, Vaillant of Atag) verbannen. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de buitenlucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en gebruikswater. De installatie werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Didam is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Bovendien verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaart men op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen €4100 t/m €7200. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Menaam afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Unieke organisaties zoals Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert lees je spoedig welke groene stroom aanbieders in Didam voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: het actuele pakket beëindigen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Didam flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die hierom neigen naar deze vorm van schone energie. Dankzij onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten vind je hieronder toonaangevende stroompakketten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check achterhaal je nu welke aanbieders duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Didam vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.