Loading...

Groene stroom Siebengewald Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, zon, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Dankzij onze groene stroom checker kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Siebengewald vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Siebengewald en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Siebengewald

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Siebengewald vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de meest relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan reguliere stroom? Helemaal niet! Via subsidies voor duurzame energie en royale welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Siebengewald vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per woonplaats in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie via De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, aardolie, petroleum (grijze stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Heemskerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Siebengewald

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organisch afval zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Bergen (L.).

groene-stroom-siebengewald

Een energieneutrale woning in Siebengewald rond mei 2024

Op basis van deze website vind je belangrijke uitleg over groene stroom Siebengewald. De vraag is, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Siebengewald is een wens van vele. Een huis als dit bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De elektra consumptie minimaliseren doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en zoveel mogelijk dubbel glas. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Alleen, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, Nefit, Remeha of AWB) verbannen. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van je huis en douchewater. Deze setup werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Siebengewald vergt een hele investering. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Verder verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op kosten van energie. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3400 – €6900. Met behulp van de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Boornbergum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Unieke aanbieders zoals Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Eneco verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode lees je direct welke groene stroom aanbieders in Siebengewald voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: je bestaande abonnement beëindigen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Siebengewald flink lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn steeds meer families die om deze reden kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je bijgaand veel gekozen pakketten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check bekijk je nu welke aanbieders “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Siebengewald vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektra en gas.