Loading...

Groene stroom Heemskerk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, wind, aardwarmte, biomassa, waterkracht. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk schoner dan grijze elektra dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door de groene stroom vergelijker kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Heemskerk vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Heemskerk of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Heemskerk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Heemskerk vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je alle groene energiemaatschappijen. Is groene stroom duurder dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Via subsidies en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Heemskerk vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Engie contract april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, windenergie, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, aardgas, steenkool (vuile energie). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Waspik vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Heemskerk

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnecellen, en bestel zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Heemskerk.

groene-stroom-heemskerk

Een energieneutrale woning in Heemskerk rond april 2024

Met deze website ontdek je belangrijke toelichting op groene stroom Heemskerk. Maar, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heemskerk wint aan interesse. Een huis als dit implementeer je via het volgende model:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De stroomconsumptie laag houden bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Denk aan “meer truien en dekens gebruiken” en repareer je kraan als deze lekt. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij jullie energiemaatschappij. Evengoed, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke cv-ketel (van Intergas, Remeha, Atag, AWB of Vaillant) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan slechts inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de lucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw appartement en water om te gebruiken. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Heemskerk is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Daarbij verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energiekosten. De prijs ligt zo tussen de €3000 – €7600. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Poppenwier afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Powerpeers, Engie, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Pure Energie maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken detecteer jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Heemskerk beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende abonnement annulerenen daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Je volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Heemskerk fors lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren op basis daarvan overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen vergelijk je bijgaand toonaangevende energiecontracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check ontdek je vlug welke pakketten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Heemskerk vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstacties voor stroom en gas.