Loading...

Groene stroom Poppenwier Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als zon, wind, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Poppenwier vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Poppenwier en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Poppenwier

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Poppenwier vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vind je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Poppenwier vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen verschillen per woongebied in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het voorstel dat je wensen dekt. Onder andere het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Vattenfall voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (grijze stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een beter milieu? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Follega vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Poppenwier

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organische stoffen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-poppenwier

Een energieneutrale woning in Poppenwier rond september 2022

Aan de hand van onze website ontdek je praktische informatie over groene stroom Poppenwier. Echter, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Poppenwier zien we steeds meer. Zo’n huis kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verlagen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. O.a. “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en radiatorfolie gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij een maatschappij. Evenwel, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Intergas, AWB, Nefit, Vaillant of Atag) uitgefaseerd. De welbekende hr-ketel mag je dan enkel omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. De installatie heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Poppenwier kan duur uitvallen. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Verder verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op stroomkosten. De aanschafprijs schommelt tussen €3000 tot +/- €6300. Mede door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ammerstol afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder leveranciers zoals Engie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert check je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Poppenwier aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: het huidige pakket beëindigen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Poppenwier een stuk lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat consumenten die hierom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energie-abonnementen vergelijk je hieronder enkele stroomcontracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker achterhaal je eenvoudig welke pakketten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Poppenwier vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.