Loading...

Groene stroom Follega Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieubewuste, duurzame bronnen zoals zon, waterkracht, bodemwarmte, wind, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. Geholpen door de groene stroom vergelijker kan jij vlug alle groene energieleveranciers in Follega vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Follega en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Follega

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Follega vergelijken (oktober 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je de relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Middels subsidies en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Follega vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per postcode in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Kies meteen voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: opzeggen Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, bio, wind, bodem, water zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, steenkool, aardgas (grijze elektra). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Tolbert vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Follega

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-follega

Een energieneutrale woning in Follega rond oktober 2023

D.m.v. deze website detecteer je handige details over groene stroom Follega. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Follega wil natuurlijk iedereen. Deze woningen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie verlagen bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Veel gehoord is “wassen op 30 graden” en de gordijnen dicht doen. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energie-aanbieder. Evengoed, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, AWB, Nefit of Remeha) uitgefaseerd. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Deze setup werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Follega kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Overigens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €3800 en €7000. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Nuth afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist organisaties als Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Engie focussen hierop. Via jullie adresgegevens achterhaal jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Follega beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: het actuele verbintenis annulerenen daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Follega fors lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer gezinnen die overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van huidige energie-abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder enkele stroompakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker check je à la minute welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Follega vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.