Loading...

Groene stroom Tolbert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van milieubewuste, onuitputbare bronnen als aardwarmte, wind, waterkracht, zon, biomassa. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door de groene stroom vergelijker kun je direct alle groene energieleveranciers in Tolbert vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Tolbert en check de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Tolbert

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Tolbert vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder bekijk je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Tolbert vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom schommelen per postcode in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, kolen, aardolie (vuile stroom). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Jistrum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Tolbert

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en investeer in zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Leek.

groene-stroom-tolbert

Een energieneutrale woning in Tolbert rond juni 2024

Met deze website vergelijk je alle uitleg over groene stroom Tolbert. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Tolbert wordt steeds populairder. Deze woningen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “bewust met de waterkoker omgaan” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van je energiemaatschappij. Alleen, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” cv-ketel (van Vaillant, AWB, Nefit, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je woning en gebruikswater. Het apparaat heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Tolbert is duur. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Bovendien reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaart men op de energierekening. Het tarief ligt in de range tussen de €4100 t/m €7100. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Diepenveen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen als Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Eneco verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert spot je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Tolbert beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: je bestaande abonnement ontbinden en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Tolbert sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. We zien meer en meer mensen die daardoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen bekijk je onderstaand de meest populaire pakketten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vind je vlug welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Tolbert vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.