Loading...

Groene stroom Jistrum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van schone, duurzame bronnen zoals zon, aardwarmte, biomassa, waterkracht, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan je rap alle groene energieleveranciers in Jistrum vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Jistrum en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Jistrum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Jistrum vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens vind je de beste groene leveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Jistrum vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Endinet Groep variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, windenergie, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, kolen, aardgas (grijze stroom). Het gebruik van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Zieuwent vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Jistrum

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische stoffen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Tytsjerksteradiel.

groene-stroom-jistrum

Een energieneutrale woning in Jistrum rond juni 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl lees je belangrijke uitleg over groene stroom Jistrum. Interessant, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Jistrum wint aan interesse. Zo’n huis implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Denk aan “korter douchen” en de gevels isoleren. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van je energiemaatschappij. Daarentegen, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde cv-ketel (van Remeha, Vaillant, Atag, Intergas of AWB) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit de lucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor de opwarming van jullie woning en kraanwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Jistrum kan veel geld kosten. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Daarnaast verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op kosten van energie. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2600 en €7600. Mede door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Silvolde afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven zoals Eneco, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Engie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Jistrum aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: je lopende abonnement beëindigen en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. De volgende energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Jistrum aantrekkelijker in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer huizeneigenaren die hierom kiezen voor deze vorm van schone energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder enkele stroom abonnementen. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check ontdek je direct welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Jistrum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.