Loading...

Groene stroom Silvolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van schone, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon, wind. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Silvolde vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Silvolde of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Silvolde

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Silvolde vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap detecteer je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Silvolde vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per postcode in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie via Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (grijze stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Heerde vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Silvolde

Zonne-energie is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische materialen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oude IJsselstreek.

groene-stroom-silvolde

Een energieneutrale woning in Silvolde rond juli 2024

Via deze pagina lees je praktische info over groene stroom Silvolde. Maar, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Silvolde wint aan interesse. Zo’n woning bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Veel gehoord is “bewust met de waterkoker omgaan” en de kachel `s nachts uit zetten. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw energiebedrijf. Evenwel, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke cv-ketel (van Atag, Vaillant, AWB, Nefit of Intergas) niet meer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Silvolde is duur. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Overigens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energiekosten. De investering ligt in de range tussen de €4000 – €7000. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Borger afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke partijen als Pure Energie, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens tref je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Silvolde actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: je bestaande contract beëindigen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Silvolde een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die hierom kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energie-abonnementen tref je hierna de meest populaire energiepakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker achterhaal je direct welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Silvolde vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor stroom en gas.