Loading...

Groene stroom Heerde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, waterkracht, zon, bodemwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. D.m.v. de duurzame energie checker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Heerde vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Heerde en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Heerde

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Heerde vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Direct groene stroom in Heerde vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van postcode in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Greenchoice contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals bio, aarde, zon, wind, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardolie, petroleum (vuile energie). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Watergang vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Heerde

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Heerde.

groene-stroom-heerde

Een energieneutrale woning in Heerde rond december 2022

Op basis van deze pagina ontdek je belangrijke uitleg over groene stroom Heerde. De vraag is, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heerde is een wens van vele. Een woning als dat bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra laag houden is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op je verbruik. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij jouw maatschappij. Intussen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Intergas, Remeha, Vaillant, Atag of Nefit) verboden. De huidige CV-ketel op gas mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van je huis en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Heerde kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Verder reduceer je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op stroomkosten. De investering varieert tussen de €3400 en €6300. Dankzij de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Puiflijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers zoals Pure Energie, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Eneco, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken lees je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Heerde voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: het huidige verbintenis beëindigen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Heerde fors lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel woningeigenaren die daardoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Op basis van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energie-abonnementen tref je bijgaand de meest populaire energiecontracten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check zie je spoedig welke aanbieders “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Heerde vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektriciteit.