Loading...

Groene stroom Watergang Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, zon, wind, bodemwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektra dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Watergang vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Watergang en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Watergang

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Watergang vergelijken (november 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap detecteer je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Door subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Watergang vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per woongebied in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het pakket wat je interessant vindt. Opties zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: maandelijkse kosten HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, zon, bio, aarde, wind vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het leukste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, petroleum, aardolie (vuile energie). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Lieveren vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Watergang

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnekracht, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Waterland.

groene-stroom-watergang

Een energieneutrale woning in Watergang rond november 2022

Aan de hand van deze website detecteer je bruikbare uitleg over groene stroom Watergang. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een beperkte of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Watergang is een wens van vele. Dit soort huizen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De stroomconsumptie verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. O.a. “zet elektrische apparaten helemaal uit” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij je energiemaatschappij. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse cv-ketel (van AWB, Atag, Intergas, Nefit of Vaillant) verboden. De “gewone” hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en gebruikswater. Het product heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Watergang kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Verder verminder jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op de energierekening. De inkoopprijs ligt tussen de €2800 tot +/- €6500. Mede door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Foudgum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven zoals Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Eneco focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Watergang voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: het actuele verbintenis stopzetten en uiteraard een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Watergang aantrekkelijker dan enkele jaren geleden. Er zijn veel families op basis daarvan oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten vergelijk je hieronder veel gekozen stroompakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check ontdek je zonder problemen welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Watergang vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor stroom en gas.