Loading...

Groene stroom Lieveren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van schone, stabiele bronnen als waterkracht, wind, zon, biomassa, bodemwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kun jij rap alle groene energieleveranciers in Lieveren vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Lieveren of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Lieveren

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Lieveren vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je alle groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Lieveren vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per regio in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het pakket wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Vattenfall actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, biomassa, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (grijze elektra). De verbranding van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Balloo vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Lieveren

Energie van de zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organisch afval zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Noordenveld.

groene-stroom-lieveren

Een energieneutrale woning in Lieveren rond mei 2024

D.m.v. deze webpagina check je alle details over groene stroom Lieveren. De vraag is, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lieveren zien we steeds meer. Een huis als dit realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Veel gehoord is “korter douchen” en de gordijnen dicht doen. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiemaatschappij. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse hr-ketel (Vaillant, Intergas, Nefit, Atag of Remeha) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je appartement en douchewater. Het systeem heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Lieveren is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Verder minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energielasten. De prijs varieert tussen €2900 – €6400. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Tollebeek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist partijen als Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Engie, Pure Energie bieden deze service. Door je postcode in te vullen tref jij meteen welke groene stroom aanbieders in Lieveren voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: je huidige pakket stopzetten en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Lieveren een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. We horen van veel mensen op basis daarvan overstappen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energie-abonnementen tref je onderstaand veel gekozen stroompakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker bekijk je ogenblikkelijk welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Lieveren vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektra.