Loading...

Groene stroom Tollebeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels reine, onuitputbare bronnen als aardwarmte, waterkracht, wind, bodemwarmte, zon. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kunnen jullie binnen no-time alle groene energieleveranciers in Tollebeek vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Tollebeek en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Tollebeek

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Tollebeek vergelijken (september 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie kostbaarder dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Probleemloos groene stroom in Tollebeek vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van regio in Flevoland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel met de beste voorwaarden. Onder andere het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals zon, bodem, water, bio, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarnaast, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardolie, kolen, aardgas, petroleum (grijze stroom). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Ook interessant: groene energie Joppe vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Tollebeek

Zonnestroom is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Noordoostpolder.

groene-stroom-tollebeek

Een energieneutrale woning in Tollebeek rond september 2023

Middels deze website lees je praktische uitleg over groene stroom Tollebeek. Alleen, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een nihile of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Tollebeek is onderwerp van gesprek. Zo’n woning realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. O.a. “het gebruik van lichtdimmers” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je maatschappij. Desondanks, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Vaillant, AWB, Intergas, Remeha of Atag) niet meer toegestaan. De huidige hr-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je huis en het tapwater. Het product heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Tollebeek is kostbaar. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Overigens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €3100 – €6400. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Diever afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder aanbieders zoals Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Engie, Pure Energie, Qurrent focussen hierop. Op basis van je postcode ontdek jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Tollebeek actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: je lopende pakket opzeggen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Tollebeek een stuk lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer woningeigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten vind je onderstaand de meest populaire stroompakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker zie je snel welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Tollebeek vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.