Loading...

Groene stroom Joppe Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via reine, onuitputtelijke bronnen zoals zon, bodemwarmte, waterkracht, wind, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door de groene stroom vergelijker kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Joppe vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Joppe of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Joppe

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Joppe vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene stroom prijziger dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Joppe vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per postcode in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract dat bij jou past. Maak een keuze voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Coteq Netbeheer variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, windenergie, biomassa, zonne-energie, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, steenkool, aardgas, kolen (vuile stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Zijldijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Switch naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Joppe

Zonnestroom is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnekracht, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Lochem.

groene-stroom-joppe

Een energieneutrale woning in Joppe rond mei 2024

D.m.v. deze pagina vind je belangrijke informatie over groene stroom Joppe. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Joppe wordt steeds populairder. Dit soort huizen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “gebruik niet de standby modus” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je energiemaatschappij. Echter, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” verwarmingsketel (als Remeha, Vaillant, Nefit, AWB of Intergas) verbannen. De “oude” hr-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van je huis en gebruikswater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Joppe kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Daarnaast minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energielasten. De prijs varieert tussen de €2900 tot +/- €7000. Dankzij de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Sinderen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist leveranciers zoals Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Powerpeers bieden deze service. Door te adres te gebruiken spot jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Joppe voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: je lopende abonnement ontbinden en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. De volgende aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Joppe sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel klanten die hierom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen bekijk je onderstaand enkele stroom abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker vergelijk je eenvoudig welke leveranciers “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Joppe vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.