Loading...

Groene stroom Zijldijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van milieubewuste, stabiele bronnen als waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie checker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Zijldijk vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Zijldijk of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Zijldijk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zijldijk vergelijken (oktober 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan detecteer je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Zijldijk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod met de beste voorwaarden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: stroom van Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (vuile stroom). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Lees nu verder over groene energie Neerkant vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een leverancier met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Zijldijk

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische dingen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Loppersum.

groene-stroom-zijldijk

Een energieneutrale woning in Zijldijk rond oktober 2023

Aan de hand van deze webpagina detecteer je belangrijke uitleg over groene stroom Zijldijk. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zijldijk is onderwerp van gesprek. Een huis als dit implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De elektra consumptie beperken bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “kouder douchen” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie leverancier. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” cv-ketel (van Intergas, AWB, Nefit, Remeha of Atag) verbannen. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je appartement en kraanwater. Deze setup kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zijldijk kan duur uitvallen. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Verder verminder jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op kosten van energie. Het tarief schommelt tussen €4200 en €7400. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Heerhugowaard afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist aanbieders als Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Engie, Eneco, Pure Energie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert spot je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Zijldijk actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: jouw lopende abonnement ontbinden en hierna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. De volgende energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Zijldijk flink lager in verhouding tot de beginperiode. We zien meer en meer mensen die daardoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten tref je onderstaand vaak bestelde pakketten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check achterhaal je moeiteloos welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Zijldijk vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektriciteit.