Loading...

Groene stroom Neerkant Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van schone, onuitputbare bronnen als wind, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, aardwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze energie dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie checker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Neerkant vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Neerkant of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Neerkant

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Neerkant vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien ontdek je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Door subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Neerkant vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven schommelen per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Eneco vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, water, zon, aarde, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, petroleum, aardolie (grijze elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Burgh-Haamstede vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Neerkant

Zonne-energie is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organisch afval zoals mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Deurne.

groene-stroom-neerkant

Een energieneutrale woning in Neerkant rond juli 2024

Via onze website check je bruikbare informatie over groene stroom Neerkant. Echter, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Neerkant wint aan interesse. Deze woningen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie laag houden is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Onder andere kouder douchen” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiemaatschappij. Evenwel, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Atag, AWB, Vaillant of Intergas) niet meer toegestaan. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verwerkt dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jouw appartement en kraanwater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Neerkant is duur. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Overigens reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op stroomkosten. De prijs ligt zo tussen de €4100 – €6800. Geholpen door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Waterlandkerkje afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen als Qurrent, Greenchoice, Engie, Eneco, Powerpeers, Pure Energie focussen hierop. Door te adres te gebruiken ontdek jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Neerkant voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je huidige pakket stopzetten en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. De toekomstige energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Neerkant sterk verlaagd in verhouding tot jaren geleden. Er zijn veel consumenten die oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiecontracten tref je hierna vaak bestelde energiepakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vind je snel welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Neerkant vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.