Loading...

Groene stroom Burgh-Haamstede Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels reine, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Burgh-Haamstede vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Burgh-Haamstede of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Burgh-Haamstede

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Burgh-Haamstede vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap bekijk je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidieregelingen en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Gelijk groene stroom in Burgh-Haamstede vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom schommelen per postcode in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het voorstel wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk tarieven Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, bio, wind, zon, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, steenkool, kolen (grijze elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Roelofarendsveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Burgh-Haamstede

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnecellen, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Schouwen-Duiveland.

groene-stroom-burgh-haamstede

Een energieneutrale woning in Burgh-Haamstede rond december 2022

Middels deze pagina lees je nuttige uitleg over groene stroom Burgh-Haamstede. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Burgh-Haamstede wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het energieverbruik verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Bijvoorbeeld “zet elektrische apparaten helemaal uit” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij jullie energie-aanbieder. Evengoed, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke hr-ketel (Vaillant, AWB, Intergas, Nefit of Remeha) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van je huis en gebruikswater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Burgh-Haamstede kan duur uitvallen. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Overigens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op kosten van energie. De inkoopprijs varieert tussen de €2700 tot €6200. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Limmen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Vooral partijen als Engie, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron focussen hierop. Door je postcode in te vullen achterhaal jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Burgh-Haamstede aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie huidige verbintenis ontbinden en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Burgh-Haamstede sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer families die om deze reden kiezen voor deze vorm van schone energie. Op basis van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energiecontracten tref je in het overzicht hieronder de meest populaire contracten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker achterhaal je gemakkelijk welke pakketten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Burgh-Haamstede vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektriciteit.