Loading...

Groene stroom Roelofarendsveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van schone, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa, zon. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Door de duurzame energie check kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Roelofarendsveen vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Roelofarendsveen of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Roelofarendsveen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Roelofarendsveen vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Roelofarendsveen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Selecteer direct het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie vergelijken bij HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, wind, aarde, bio, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardolie, kolen, petroleum, steenkool (grijze stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Goëngahuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Roelofarendsveen

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Kaag en Braassem.

groene-stroom-roelofarendsveen

Een energieneutrale woning in Roelofarendsveen rond december 2022

Op basis van deze webpagina vind je nuttige info over groene stroom Roelofarendsveen. Echter, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Roelofarendsveen wint aan interesse. Deze woningen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van energie verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. O.a. “het gebruik van lichtdimmers” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw energieleverancier. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Remeha, Vaillant, Nefit, Atag of Intergas) uitgesloten. De welbekende hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je woning en water om te gebruiken. Deze setup werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Roelofarendsveen is kostbaar. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Bovendien beperk je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op energienota. De totaalprijs varieert tussen de €2400 – €6300. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Banholt afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. In het bijzonder organisaties als Powerpeers, Eneco, Qurrent, Engie, Pure Energie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Roelofarendsveen beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: je lopende abonnement annulerenen nadien een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jouw toekomstige energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Roelofarendsveen aantrekkelijker als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren op basis daarvan oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele contracten ontdek je in het overzicht hieronder enkele stroomcontracten. Let op: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check zie je onmiddellijk welke van deze contracten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Roelofarendsveen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingen voor stroom en gas.