Loading...

Groene stroom Goëngahuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zon, wind. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juni 2022. Vele malen schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Geholpen door de duurzame energie check kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Goëngahuizen vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Goëngahuizen en check de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Goëngahuizen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Goëngahuizen vergelijken (juni 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene stroom prijziger dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Goëngahuizen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Onder andere een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: oversluiten Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als aarde, bio, wind, zon, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Vergeet niet, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, petroleum, steenkool (vuile elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Veldhoven vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Goëngahuizen

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonne energie, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische materialen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Smallingerland.

groene-stroom-goengahuizen

Een energieneutrale woning in Goëngahuizen rond juni 2022

D.m.v. deze website check je handige informatie over groene stroom Goëngahuizen. Echter, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een lage of geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Goëngahuizen is onderwerp van gesprek. Een huis als dit kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Voorbeelden zijn “gebruik niet de standby modus” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij jullie maatschappij. Echter, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Intergas, AWB, Nefit, Vaillant of Remeha) uitgefaseerd. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van je appartement en douchewater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Goëngahuizen kan duur uitvallen. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Trouwens, ook beperk je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op energielasten. De kostprijs ligt tussen de €4200 en €6000. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Oostwold afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen als Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Qurrent focussen hierop. Door te adres te gebruiken spot je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Goëngahuizen voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: je lopende levering stopzetten en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Goëngahuizen een stuk lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die om deze reden kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiecontracten ontdek je onderstaand veel gekozen contracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker zie je binnen no-time welke maatschappijen duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Goëngahuizen vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.