Loading...

Groene stroom Veldhoven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. reine, duurzame bronnen zoals wind, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan jij snel alle groene energieleveranciers in Veldhoven vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Veldhoven en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Veldhoven

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Veldhoven vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan ontdek je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor groene stroom en forse welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Veldhoven vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneweides.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het abonnement dat je wensen dekt. Selecteer direct het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energiebedrijf Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, aarde, zon, wind, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, petroleum, kolen (grijze elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Koningslust vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Veldhoven

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonne energie, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Veldhoven.

groene-stroom-veldhoven

Een energieneutrale woning in Veldhoven rond december 2023

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl vind je praktische uitleg over groene stroom Veldhoven. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energielasten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Veldhoven is een wens van vele. Deze woningen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. Veel gehoord is “het huis verwarmen met kookwarmte” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw energieleverancier. Evengoed, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Nefit, Atag, Vaillant, Remeha of Intergas) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan slechts vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Veldhoven is kostbaar. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €2700 en €7900. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Edam afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Vooral bedrijven zoals Powerpeers, Eneco, Engie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron focussen hierop. Op basis van je postcode check jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Veldhoven beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: je actuele abonnement opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Veldhoven aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat mensen die daarom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen vergelijk je hieronder enkele stroom abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker ontdek je ogenblikkelijk welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Veldhoven vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.