Loading...

Groene stroom Balloo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Geholpen door onze groene stroom checker kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Balloo vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Balloo en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Balloo

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Balloo vergelijken (november 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de meest populaire groene aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Balloo vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: voordelig tarief Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bodem, water, aarde, bio, wind vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, petroleum, aardgas (vuile stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Oostknollendam vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Kies voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Balloo

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en installeer zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-balloo

Een energieneutrale woning in Balloo rond november 2023

Door middel van deze website check je nuttige toelichting op groene stroom Balloo. Alleen, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Balloo is onderwerp van gesprek. Deze woningen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op energie. Onder andere gebruik niet de standby modus” en een hr-ketel gebruiken. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van je leverancier. Alleen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Atag, Vaillant, AWB, Nefit of Remeha) verbannen. De “oude” cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en gebruikswater. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Balloo is prijzig. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te plaatsen. Tevens beperk je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op stroomkosten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3400 – €7600. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Joppe afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist maatschappijen zoals Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Engie, Eneco bieden deze service. Door te adres te gebruiken check je spoedig welke groene stroom aanbieders in Balloo operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je actuele contract opzeggen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Jouw toekomstige energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Balloo flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel klanten die mede hierdoor voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende pakketten vergelijk je bijgaand de meest populaire contracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check bekijk je ogenblikkelijk welke maatschappijen duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Balloo vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektra.