Loading...

Groene stroom Oostknollendam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieuvriendelijke, stabiele bronnen als waterkracht, biomassa, zon, wind, aardwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene stroom checker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Oostknollendam vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Oostknollendam of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Oostknollendam

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Oostknollendam vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens detecteer je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Oostknollendam vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract met de beste voorwaarden. Selecteer direct het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Vrijopnaam oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, aarde, bodem, zon, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, kolen, steenkool (vuile elektra). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Echtenerbrug vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Oostknollendam

Zonnestroom is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnekracht, en kies voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Wormerland.

groene-stroom-oostknollendam

Een energieneutrale woning in Oostknollendam rond december 2023

Middels onze website vind je handige info over groene stroom Oostknollendam. Maar, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oostknollendam wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verminderen bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Veel gehoord is “apparaten uitschakelen” en sloffen dragen in huis. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij het energieleverancier. Niettemin, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” cv-ketel (van Intergas, Remeha, Atag, AWB of Nefit) verboden. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je huis en het tapwater. Deze setup heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Oostknollendam kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Tevens reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energiekosten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €3500 – €7000. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Zijldijk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven zoals Qurrent, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Eneco focussen hierop. Door te adres te gebruiken ontdek je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Oostknollendam beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: je bestaande abonnement opzeggen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Oostknollendam fors lager dan de beginperiode. Er zijn veel gezinnen die hierom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele pakketten tref je in het overzicht hieronder de meest populaire energiecontracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker ontdek je rap welke pakketten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Oostknollendam vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektriciteit.