Loading...

Groene stroom Echtenerbrug Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, aardwarmte, wind, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt alsmaar beter. D.m.v. de duurzame energie checker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Echtenerbrug vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Echtenerbrug of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Echtenerbrug

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Echtenerbrug vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Echtenerbrug vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: stroom en gas van Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, windenergie, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, aardgas, aardolie (grijze stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Sprang-Capelle vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een aanbieder met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Echtenerbrug

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-echtenerbrug

Een energieneutrale woning in Echtenerbrug rond november 2023

Op basis van deze webpagina check je handige informatie over groene stroom Echtenerbrug. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Echtenerbrug wordt steeds populairder. Dit soort huizen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van energie laag houden is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “meer truien en dekens gebruiken” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij een energiebedrijf. Daarentegen, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Atag, Nefit, Vaillant of Remeha) uitgefaseerd. De huidige cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit de lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de koude lucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je appartement en het tapwater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Echtenerbrug kan duur uitvallen. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Daarbij verklein je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen de €4500 tot €7600. Mede door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Neerkant afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke aanbieders als Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Echtenerbrug aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: jouw lopende verbintenis annulerenen hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Echtenerbrug sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer mensen die mede hierdoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiepakketten bekijk je onderstaand de meest populaire stroom abonnementen. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker zie je direct welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Echtenerbrug vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.