Loading...

Groene stroom Sprang-Capelle Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, zon, wind, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Sprang-Capelle vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Sprang-Capelle en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Sprang-Capelle

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sprang-Capelle vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan check je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Sprang-Capelle vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windturbines of zonne-energie.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: aanbiedingen van Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals water, aarde, bio, bodem, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, petroleum, kolen (vuile elektra). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Hierden vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Sprang-Capelle

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Waalwijk.

groene-stroom-sprang-capelle

Een energieneutrale woning in Sprang-Capelle rond december 2022

Met behulp van deze pagina check je praktische details over groene stroom Sprang-Capelle. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energienota markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sprang-Capelle wordt steeds populairder. Dit soort huizen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra stabiliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “wassen op 30 graden” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. Als het buiten koud is neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Desondanks, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke verwarmingsketel (als Vaillant, Intergas, Atag, Remeha of Nefit) niet langer toegestaan. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je woning en douchewater. Het product werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Sprang-Capelle vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Tevens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bezuinig je op kosten van energie. De totaalprijs schommelt tussen €2900 tot +/- €7500. Via de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Burgh-Haamstede afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Met name partijen zoals Engie, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens spot je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Sprang-Capelle beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: je huidige abonnement annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. De volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Sprang-Capelle flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. We zien meer en meer huizeneigenaren die hierom neigen naar deze vorm van schone energie. D.m.v. onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten bekijk je hieronder toonaangevende stroomcontracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker vergelijk je vlug welke aanbieders “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Sprang-Capelle vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor stroom en gas.