Loading...

Groene stroom Hierden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieubewuste, duurzame bronnen zoals wind, biomassa, bodemwarmte, zon, waterkracht. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels de groene stroom vergelijker kun je vlug alle groene energieleveranciers in Hierden vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Hierden en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hierden

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hierden vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Zonder problemen groene stroom in Hierden vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: De Vastelastenbond 1 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, water, aarde, wind, zon vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Bovendien, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, steenkool, aardgas (grijze elektra). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere lucht? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Wijdenes vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een leverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Hierden

De zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Harderwijk.

groene-stroom-hierden

Een energieneutrale woning in Hierden rond december 2022

Via Groenestroomaanbieding.nl check je uitgebreide uitleg over groene stroom Hierden. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een bescheiden of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hierden is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. Dan kun je denken aan “wassen op 30 graden” en een hr-ketel gebruiken. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie maatschappij. Intussen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Nefit, Remeha, AWB of Atag) verboden. De oude & vertrouwde verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jullie woning en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hierden is duur. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Verder minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op stroomkosten. De totaalprijs varieert tussen €3300 tot €7300. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Roelofarendsveen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist leveranciers zoals Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Van de Bron verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode spot je direct welke groene stroom aanbieders in Hierden operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: het huidige levering opzeggen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Hierden sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer consumenten die om deze reden switchen naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je hieronder de meest populaire energiecontracten. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker ontdek je vlug welke pakketten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Hierden vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.