Loading...

Groene stroom Wijdenes Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van reine, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zon, wind. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie checker kun je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Wijdenes vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Wijdenes of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Wijdenes

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Wijdenes vergelijken (november 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend ontdek je de beste groene stroom bedrijven. Is groene stroom prijziger dan grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidieregelingen en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Wijdenes vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: abonnement bij E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, water, wind, aarde, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, aardgas, steenkool (grijze stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Lees nu verder over groene energie Manderveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Wijdenes

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Drechterland.

groene-stroom-wijdenes

Een energieneutrale woning in Wijdenes rond november 2023

Middels deze pagina detecteer je nuttige informatie over groene stroom Wijdenes. Alleen, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een beperkte of geen energielasten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wijdenes wint aan interesse. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiemaatschappij. Niettemin, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” hr-ketel (Intergas, Remeha, Atag, AWB of Vaillant) verbannen. De klassieke verwarmingsketel kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en gebruikswater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Wijdenes is prijzig. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Bovendien verklein je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energierekening. De prijs ligt in de range tussen de €3200 t/m €6700. Mede door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Goëngahuizen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Vooral leveranciers zoals Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Greenchoice bieden deze service. Op basis van je postcode spot je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Wijdenes aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: je lopende levering ontbinden en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Wijdenes aantrekkelijker in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die switchen naar deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende abonnementen tref je hieronder enkele stroompakketten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker detecteer je meteen welke pakketten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Wijdenes vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en stroom.