Loading...

Groene stroom Manderveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieuvriendelijke, stabiele bronnen als waterkracht, wind, aardwarmte, zon, biomassa. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Manderveen vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Manderveen en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Manderveen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Manderveen vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan normale stroom? Helemaal niet! Via subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Direct groene stroom in Manderveen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per woonplaats in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Fenor stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, windenergie, biomassa, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere wereld? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Beusichem vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Manderveen

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Tubbergen.

groene-stroom-manderveen

Een energieneutrale woning in Manderveen rond december 2022

Met deze website vind je uitgebreide uitleg over groene stroom Manderveen. Maar, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Manderveen zien we steeds meer. Een huis als dit kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verminderen bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. Voorbeelden zijn “het gebruik van lichtdimmers” en niet een te grote vriezer kopen. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij een energiemaatschappij. Daartegenover, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, AWB of Intergas) uitgefaseerd. De “oude” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de lucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en kraanwater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Manderveen kan duur uitvallen. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Bovendien verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energiekosten. Het tarief ligt in de range tussen de €3300 tot +/- €6300. Met behulp van de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Veldhoven afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven zoals Pure Energie, Engie, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron bieden deze service. Door je postcode in te vullen ontdek je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Manderveen actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: je huidige levering stopzetten en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. De aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Manderveen aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel gezinnen die daarom overstappen naar deze vorm van schone energie. Op basis van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare contracten ontdek je onderstaand enkele stroomcontracten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check detecteer je rap welke aanbieders “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Manderveen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.