Loading...

Groene stroom Foudgum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van schone, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in november 2022. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene stroom checker kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Foudgum vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Foudgum of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Foudgum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Foudgum vergelijken (november 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene energie prijziger dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidieregelingen en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Foudgum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: opzeggen Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, wind, water, zon, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Tollebeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Selecteer een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Foudgum

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-foudgum

Een energieneutrale woning in Foudgum rond november 2022

Via deze website bekijk je nuttige uitleg over groene stroom Foudgum. Maar, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een lage of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Foudgum wordt steeds populairder. Een woning als dat bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De energieconsumptie laag houden bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Denk aan “kouder douchen” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je leverancier. Daartegenover, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke hr-ketel (Intergas, Atag, AWB, Vaillant of Remeha) verboden. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en douchewater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Foudgum is duur. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Daarnaast beperk je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op maandelijkse energielasten. Het tarief varieert tussen €3800 tot +/- €6100. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Obdam afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Vooral aanbieders zoals Qurrent, Engie, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode tref jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Foudgum actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: het actuele contract ontbinden en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Foudgum fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer consumenten die mede hierdoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare contracten tref je bijgaand enkele stroom abonnementen. Aantekening: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker detecteer je vandaag nog welke van deze contracten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Foudgum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.