Loading...

Groene stroom Zieuwent Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door de duurzame energie checker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Zieuwent vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Zieuwent en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Zieuwent

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zieuwent vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan check je de relevante groene energiebedrijven. Is groene energie duurder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Via subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Zieuwent vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woongebied in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk direct Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, biomassa, windenergie, waterkracht, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, steenkool, kolen (vuile stroom). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Neer vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Zieuwent

Zonne-energie is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Oost Gelre.

groene-stroom-zieuwent

Een energieneutrale woning in Zieuwent rond december 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je alle details over groene stroom Zieuwent. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een beperkte of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zieuwent is een wens van vele. Een woning als dat kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het energieverbruik stabiliseren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “nemen van ledverlichting” en een hr-ketel gebruiken. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je energiemaatschappij. Echter, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Intergas, AWB, Vaillant, Atag of Remeha) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. De installatie werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zieuwent kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Daarbij minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op stroomkosten. De kostprijs ligt zo tussen de €3700 t/m €7000. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Heerde afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke partijen zoals Engie, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Eneco maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens check je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Zieuwent voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: je actuele verbintenis stopzetten en aansluitend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Zieuwent een stuk lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer gezinnen die hierom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van enkele energiecontracten tref je in het overzicht hieronder enkele abonnementen. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check bekijk je spoedig welke maatschappijen “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Zieuwent vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.