Loading...

Groene stroom Neer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van schone, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, wind. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektra dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Middels onze groene stroom checker kun jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Neer vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Neer en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Neer

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Neer vergelijken (april 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je alle groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Neer vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen verschillen per woongebied in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: De Vastelastenbond vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, bodem, aarde, wind, water zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Vind alles uit over groene energie Buren vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Neer

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnestroom, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Leudal.

groene-stroom-neer

Een energieneutrale woning in Neer rond april 2024

D.m.v. deze website detecteer je uitgebreide info over groene stroom Neer. Maar, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Neer wordt steeds populairder. Een woning als dat realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van elektra verlagen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met energie. Veel gehoord is “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiemaatschappij. Alleen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende hr-ketel (Nefit, Atag, Vaillant, Remeha of AWB) verboden. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw huis en het tapwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Neer is prijzig. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Overigens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energiekosten. De prijs ligt in de range tussen de €4000 – €7400. Dankzij de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Watergang afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Unieke organisaties zoals Greenchoice, Eneco, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen ontdek jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Neer operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: je actuele verbintenis annulerenen daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Neer een stuk lager dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die daardoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare pakketten ontdek je hieronder de meest populaire pakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker vergelijk je ogenblikkelijk welke leveranciers “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Neer vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.