Loading...

Groene stroom Buren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van niet vervuilende, stabiele bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, wind, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland groeit snel. D.m.v. onze groene energie check kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Buren vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Buren of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Buren

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Buren vergelijken (juli 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vergelijk je de relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Buren vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk tarieven E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, wind, zon, aarde, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarnaast, alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, kolen, aardolie (vuile energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Roden vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Buren

Zonne-energie is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonne energie, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Buren.

groene-stroom-buren

Een energieneutrale woning in Buren rond juli 2024

Door middel van deze webpagina check je belangrijke details over groene stroom Buren. Echter, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een nihile of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Buren zien we steeds meer. Zo’n huis realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie minimaliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Denk aan “een goede thermoskan gebruiken” en niet een te grote pan gebruiken. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij het energie-aanbieder. Alleen, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, AWB, Nefit, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De huidige verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en douchewater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Buren kan veel geld kosten. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op energienota. Het tarief varieert tussen €3600 en €7500. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Lieveren afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke partijen als Engie, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Buren aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: je lopende verbintenis beëindigen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. De toekomstige aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Buren aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer consumenten die om deze reden voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energiecontracten bekijk je hieronder toonaangevende pakketten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker detecteer je meteen welke pakketten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Buren vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en contracten voor elektriciteit en gas.