Loading...

Groene stroom Diepenveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, wind, zon, aardwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend schoner dan grijze stroom dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Dankzij onze groene energie check kun jij nu alle groene energieleveranciers in Diepenveen vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Diepenveen en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Diepenveen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Diepenveen vergelijken (september 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Diepenveen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per woongebied in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneweides.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod dat bij jou past. Onder andere het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: beoordeling Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (vuile stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Silvolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Diepenveen

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Deventer.

groene-stroom-diepenveen

Een energieneutrale woning in Diepenveen rond september 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl check je uitgebreide uitleg over groene stroom Diepenveen. Interessant, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Diepenveen wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “neem een waterbespaarder” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij een energieleverancier. Evenwel, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” cv-ketel (van Nefit, AWB, Remeha, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De huidige hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het apparaat heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Diepenveen is kostbaar. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energiekosten. De totaalprijs schommelt tussen €3400 tot €7200. Geholpen door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Meppen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen als Eneco, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Engie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens detecteer je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Diepenveen actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: je bestaande abonnement annulerenen aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Diepenveen flink lager dan de beginperiode. We horen van veel gezinnen die daarom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare pakketten ontdek je hierna toonaangevende stroom abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check check je simpelweg welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Diepenveen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektriciteit.