Loading...

Groene stroom Tjerkgaast Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals zon, wind, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is een stuk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door middel van de groene stroom vergelijker kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Tjerkgaast vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Tjerkgaast en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Tjerkgaast

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Tjerkgaast vergelijken (september 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder detecteer je alle groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Dankzij subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Tjerkgaast vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra verschillen per regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: vergelijk Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, zon, aarde, water, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, kolen, petroleum (vuile elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Jirnsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Tjerkgaast

Zonne-energie is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische materialen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-tjerkgaast

Een energieneutrale woning in Tjerkgaast rond september 2023

Met behulp van deze webpagina detecteer je nuttige info over groene stroom Tjerkgaast. Interessant, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tjerkgaast wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiemaatschappij. Maar, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, AWB, Nefit, Remeha of Intergas) verboden. De huidige verwarmingsketel mag je dan enkel vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van je woning en water om te gebruiken. Het systeem kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Tjerkgaast is kostbaar. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Bovendien beperk je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energielasten. De prijs varieert tussen de €3900 t/m €7500. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Didam afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Specifieke partijen zoals Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Tjerkgaast beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: je bestaande abonnement ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Tjerkgaast sterk verlaagd in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die daardoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen vind je in het overzicht hieronder veel gekozen stroompakketten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker achterhaal je eenvoudig welke aanbieders duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Tjerkgaast vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en stroom.