Loading...

Groene stroom Jirnsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met niet vervuilende, onuitputbare bronnen als zon, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Jirnsum vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Jirnsum of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Jirnsum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Jirnsum vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de meest populaire groene bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor groene stroom en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Jirnsum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen schommelen per postcode in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Stedin variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, wind, bodem, bio, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Zevenhoven vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Jirnsum

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnekracht, en neem zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Leeuwarden.

groene-stroom-jirnsum

Een energieneutrale woning in Jirnsum rond mei 2024

Door middel van deze website check je handige uitleg over groene stroom Jirnsum. De vraag is, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een beperkte of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Jirnsum zien we steeds meer. Deze woningen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie beperken bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energieleverancier. Maar, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Remeha, Vaillant, Atag, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel kun je dan enkel inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en douchewater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Jirnsum kan duur uitvallen. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Bovendien beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op stroomkosten. De inkoopprijs schommelt tussen €3600 t/m €7300. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Siebengewald afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name maatschappijen zoals Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Pure Energie, Qurrent faciliteren dit. Door te adres te gebruiken achterhaal je direct welke groene stroom aanbieders in Jirnsum actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: jullie huidige contract stopzetten en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Jirnsum aantrekkelijker in verhouding tot jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die daardoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder enkele stroom abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check achterhaal je eenvoudig welke maatschappijen “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Jirnsum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.