Loading...

Groene stroom Zevenhoven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieuvriendelijke, stabiele bronnen als biomassa, bodemwarmte, wind, zon, waterkracht. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Zevenhoven vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Zevenhoven of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Zevenhoven

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zevenhoven vergelijken (juni 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan reguliere stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Nu groene stroom in Zevenhoven vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract dat je wensen dekt. Ga voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk direct Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, biomassa, waterkracht, windenergie, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarnaast, deze alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, petroleum, steenkool, kolen (vuile energie). De verwerking van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Nederland vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Zevenhoven

Zonne-energie is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Nieuwkoop.

groene-stroom-zevenhoven

Een energieneutrale woning in Zevenhoven rond juni 2023

Met onze website vind je handige informatie over groene stroom Zevenhoven. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zevenhoven is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra beperken is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met je verbruik. Onder andere nemen van ledverlichting” en niet een te grote vriezer kopen. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij jullie aanbieder. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, AWB, Vaillant, Remeha of Nefit) niet meer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) neemt energie uit de lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je appartement en douchewater. Deze setup kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Zevenhoven is kostbaar. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Overigens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €2400 en €7200. Met behulp van de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Heemskerk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. In het bijzonder partijen als Van de Bron, Eneco, Engie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice faciliteren dit. Op basis van je postcode tref jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Zevenhoven voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je huidige verbintenis opzeggen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Zevenhoven fors lager dan jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten ontdek je hierna de meest populaire pakketten. Let op: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vergelijk je probleemloos welke pakketten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Zevenhoven vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en stroom.