Loading...

Groene stroom Nederland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van reine, stabiele bronnen als zon, biomassa, aardwarmte, waterkracht, wind. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie check kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Nederland vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Nederland en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Nederland

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Nederland vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de beste groene stroom bedrijven. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidieregelingen en forse cash-back acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Snel groene stroom in Nederland vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windturbines of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Kies meteen voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Anode Energie vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarbij komt, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, steenkool, kolen (grijze stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Bunnik vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een maatschappij met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Nederland

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonne energie, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-nederland

Een energieneutrale woning in Nederland rond september 2022

Door middel van deze website detecteer je handige informatie over groene stroom Nederland. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nederland is een wens van vele. Een huis als dit bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van elektra laag houden bereik je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met energie. Veel gehoord is “meer truien en dekens gebruiken” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van een maatschappij. Alleen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Nefit, Atag, Vaillant, AWB of Remeha) uitgesloten. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en douchewater. De installatie werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nederland is duur. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Daarnaast verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energierekening. De prijs schommelt tussen €3200 – €7300. Mede door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Waspik afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Engie, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Qurrent focussen hierop. Door te adres te gebruiken detecteer je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Nederland voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: jouw lopende contract ontbinden en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De aanstaande maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Nederland fors lager dan de beginperiode. We horen van veel consumenten die hierom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiepakketten vind je onderstaand toonaangevende pakketten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vergelijk je binnen no-time welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Nederland vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektriciteit.