Loading...

Groene stroom Bunnik Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van reine, duurzame bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, wind, zon, biomassa. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels onze groene stroom checker kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Bunnik vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Bunnik of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Bunnik

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Bunnik vergelijken (april 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap bekijk je de meest relevante groene aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Bunnik vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Utrecht).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Kies meteen voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk tarieven Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, water, bio, wind, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, petroleum, kolen (grijze energie). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een groene leefomgeving? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Rinsumageast vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Bunnik

De zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Bunnik.

groene-stroom-bunnik

Een energieneutrale woning in Bunnik rond april 2024

Via onze website lees je bruikbare toelichting op groene stroom Bunnik. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bunnik zien we steeds meer. Een huis als dit bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “een programmeerbare thermostaat” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energie-aanbieder. Daartegenover, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, AWB, Nefit, Intergas of Atag) niet langer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en douchewater. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Bunnik kan duur uitvallen. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op stroomkosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4500 tot +/- €7200. Via de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Lieshout afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke organisaties als Engie, Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Qurrent, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Bunnik aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: je bestaande abonnement opzeggen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Bunnik sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige energiecontracten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende energiepakketten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker ontdek je eenvoudig welke aanbieders “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Bunnik vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en stroom.