Loading...

Groene stroom Lieshout Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze elektriciteit dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Op basis van onze groene stroom checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Lieshout vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Lieshout en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Lieshout

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Lieshout vergelijken (april 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap ontdek je de relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Lieshout vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het contract met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: MAIN Energie actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, zon, wind, bodem, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, kolen, aardolie (grijze energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Balk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Lieshout

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en ga voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische dingen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Laarbeek.

groene-stroom-lieshout

Een energieneutrale woning in Lieshout rond april 2024

Met behulp van onze website vind je alle toelichting op groene stroom Lieshout. Echter, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lieshout wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Bijvoorbeeld “een afwasteil gebruiken” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Evenwel, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Vaillant, Intergas, Atag, AWB of Remeha) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) neemt energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en gebruikswater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Lieshout is prijzig. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Tevens verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energielasten. De aanschafprijs varieert tussen de €2900 en €6100. Met behulp van de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Tolbert afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Met name leveranciers als Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Engie maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken tref jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Lieshout beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: jullie huidige contract ontbinden en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jullie volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Lieshout een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer mensen die om deze reden kiezen voor deze vorm van schone energie. Geholpen door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiecontracten vind je bijgaand enkele contracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker achterhaal je vandaag nog welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Lieshout vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektra en gas.