Loading...

Groene stroom Balk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als wind, zon, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel beter voor het milieu dan grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt steeds beter. D.m.v. de duurzame energie checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Balk vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Balk of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Balk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Balk vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna check je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Balk vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven verschillen per postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: voordelig tarief Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, aardgas, aardolie (grijze elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Oosthem vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Balk

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonne energie, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische stoffen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-balk

Een energieneutrale woning in Balk rond juni 2024

Met behulp van deze pagina vind je alle informatie over groene stroom Balk. Alleen, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Balk is onderwerp van gesprek. Zo’n huis verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. O.a. “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een leverancier. Desondanks, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” hr-ketel (Atag, Vaillant, Nefit, Intergas of Remeha) niet langer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw woning en het tapwater. Deze setup heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Balk is duur. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Overigens verklein je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energielasten. Het tarief varieert tussen €3900 tot €6800. Dankzij de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Jistrum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Engie, Greenchoice, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen achterhaal je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Balk voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: je lopende pakket annulerenen hierna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. De volgende energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Balk aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer families die daarom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse energiecontracten vind je hierna enkele stroomcontracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker zie je vandaag nog welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Balk vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektra en gas.