Loading...

Groene stroom Rinsumageast Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van reine, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon, wind. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is veel schoner in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt alsmaar beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Rinsumageast vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Rinsumageast en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Rinsumageast

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rinsumageast vergelijken (november 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene energie duurder dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en hoge welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Rinsumageast vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement wat je interessant vindt. Kies meteen voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie vergelijken bij Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, kolen, steenkool (vuile elektra). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Ginnum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Rinsumageast

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Dantumadiel.

groene-stroom-rinsumageast

Een energieneutrale woning in Rinsumageast rond november 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl bekijk je uitgebreide informatie over groene stroom Rinsumageast. Echter, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rinsumageast wordt steeds populairder. Deze woningen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. O.a. “een afwasteil gebruiken” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Evenwel, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Remeha, Vaillant, Atag, Nefit of AWB) uitgefaseerd. De klassieke cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw woning en gebruikswater. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Rinsumageast is duur. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Verder verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs varieert tussen de €2400 tot €6400. Mede door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Balk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. In het bijzonder bedrijven zoals Qurrent, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Engie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen check jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Rinsumageast actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: je huidige verbintenis annulerenen nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen complexe acties. Je toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Rinsumageast aantrekkelijker als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die daarom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare contracten vind je in het overzicht hieronder de meest populaire energiepakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check check je direct welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Rinsumageast vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.