Loading...

Groene stroom Ginnum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals biomassa, wind, bodemwarmte, zon, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen duurzamer dan grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels onze groene energie check kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Ginnum vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Ginnum en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Ginnum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ginnum vergelijken (april 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend vind je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger dan normale stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Ginnum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn afhankelijk van regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Opties zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: oversluiten Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het leukste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Veere vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Ginnum

Zonnestroom is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Ferwerderadiel.

groene-stroom-ginnum

Een energieneutrale woning in Ginnum rond april 2024

Aan de hand van onze website ontdek je uitgebreide details over groene stroom Ginnum. Interessant, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een bescheiden of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ginnum zien we steeds meer. Zo’n woning bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Dan kun je denken aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en tijdig de afzuigkap uitzetten. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie aanbieder. Intussen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke cv-ketel (van Intergas, AWB, Vaillant, Nefit of Atag) verbannen. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van jullie huis en kraanwater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ginnum is duur. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Overigens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energienota. De kostprijs schommelt tussen €4000 tot €6900. Via de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Oosthem afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral partijen zoals Powerpeers, Eneco, Engie, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen tref je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Ginnum actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: jouw lopende verbintenis annulerenen uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. De nieuwe aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Ginnum flink lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn veel klanten die daardoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele pakketten tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check bekijk je snel welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Ginnum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.