Loading...

Groene stroom Veere Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via schone, duurzame bronnen zoals aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk schoner dan grijze energie dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de duurzame energie checker kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Veere vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Veere en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Veere

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Veere vergelijken (september 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene energie / stroom duurder dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Veere vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energiebedrijf Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, aarde, zon, bio, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (grijze stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere wereld? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Kolhorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Veere

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van energie van de zon, en neem boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals mest en maïs. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Veere.

groene-stroom-veere

Een energieneutrale woning in Veere rond september 2022

Op Groenestroomaanbieding.nl vind je alle informatie over groene stroom Veere. Maar, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een beperkte of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Veere wordt steeds populairder. Zo’n huis implementeer je via het volgende model:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie verlagen bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “meer truien en dekens gebruiken” en nooit het licht onnodig aan laten staan. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiemaatschappij. Maar, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Atag, Remeha, Vaillant of AWB) niet langer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw woning en kraanwater. Deze setup kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Veere vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Overigens verminder jij het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energienota. De totaalprijs schommelt tussen €3100 tot +/- €7900. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Echt afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist leveranciers als Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens spot jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Veere beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: je huidige verbintenis beëindigen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De volgende aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Veere aantrekkelijker als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten die mede hierdoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door middel van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiepakketten tref je bijgaand enkele energiecontracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker vind je spoedig welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Veere vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.