Loading...

Groene stroom Echt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieubewuste, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa, wind. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Echt vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Echt of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Echt

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Echt vergelijken (april 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de relevante groene leveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Via subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Echt vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van regio in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: stroom en gas van Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardgas, petroleum, aardolie, kolen (grijze elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Spijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Echt

De zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Echt-Susteren.

groene-stroom-echt

Een energieneutrale woning in Echt rond april 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl check je praktische info over groene stroom Echt. Echter, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Echt wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van energie reduceren doe je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. O.a. “een goede thermoskan gebruiken” en rolluiken gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jouw energie-aanbieder. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals AWB, Atag, Nefit, Remeha of Intergas) niet langer toegestaan. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Echt is duur. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Verder verklein je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energiekosten. De investering ligt zo tussen de €3000 tot €6000. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Neer afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. In het bijzonder partijen zoals Greenchoice, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens ontdek je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Echt voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: jullie actuele levering annulerenen aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Je toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Echt sterk verlaagd in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren op basis daarvan kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare contracten vergelijk je hieronder enkele contracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker detecteer je probleemloos welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Echt vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektriciteit en gas.