Loading...

Groene stroom Spijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, wind, aardwarmte, biomassa, zon. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Dankzij onze groene energie check kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Spijk vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Spijk en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Spijk

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Spijk vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de beste groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Aan de hand van subsidieregelingen en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Spijk vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per regio in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat je wensen dekt. Ga voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: aanbiedingen van Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals zon, aarde, wind, water, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, kolen, petroleum (grijze stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Hiaure vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Spijk

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Lingewaal.

groene-stroom-spijk

Een energieneutrale woning in Spijk rond december 2023

Met behulp van deze pagina bekijk je praktische uitleg over groene stroom Spijk. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een lage of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Spijk is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit laag houden is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. O.a. “het huis verwarmen met kookwarmte” en je vriezer waterpas zetten. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij het energieleverancier. Desondanks, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Atag, Nefit of Remeha) niet langer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en gebruikswater. De installatie heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Spijk kan duur uitvallen. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Tevens verklein je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energienota. De totaalprijs varieert tussen €2400 tot +/- €6800. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Buren afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen zoals Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Engie bieden deze service. Via jullie adresgegevens spot jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Spijk beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: jullie actuele verbintenis annulerenen hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Spijk sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn veel families die daarom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energiecontracten ontdek je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker achterhaal je nu welke leveranciers duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Spijk vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en stroom.